Het duurzaamste marktonderzoeks­bureau van Nederland

Mountainview Research
Het duurzaamste marktonderzoeksbureau van Nederland

Mountainview Research is hét marktonderzoeksbureau voor duurzaamheidsvraagstukken. Met ons onderzoek maak je keuzes die op feiten zijn gebaseerd in plaats van onderbuikgevoel. Hierdoor voorkom je dure fouten en breng je je duurzame doelen sneller dichterbij.

Anke Bergmans

De ‘waarom-fase’ ben ik eigenlijk nooit ontgroeid
Ik ben dol op cijfers en statistieken, maar ook op het observeren van mensen en luisteren naar hoe ze over onderwerpen praten. En laat dat nou net zijn wat ik al sinds 2008 mag doen als marktonderzoeker. Met mijn brede blik vind ik (bijna) alles interessant en ben ik vooral benieuwd naar de drijfveren achter de keuzes die mensen maken.

Het leukste van mijn vak
Dat vind ik het naar binnen brengen van de stem van de klant of burger. Ik haal veel energie uit de eye-openers die mijn opdrachtgevers krijgen. Of juist de bevestiging die ze krijgen dat ze er met hun onderbuikgevoel niet zo ver naast zaten.

Mijn beste duurzame keuze ooit
Mijn beste duurzame keuze ooit is de aanschaf van het boek De verborgen impact van Babette Porcelijn. De combinatie van gedegen onderzoek en treffende visualisaties maakte voor mij exact inzichtelijk waar ik aan moet werken om mijn footprint te verkleinen. Het boek heeft me op veel manieren in actie gekregen om betere keuzes te maken.

anke@mountainviewresearch.nl
tel: 0612059614
Volg mij op LinkedIn

Waarom Mountainview Research?

We zorgen voor de focus die je nodig hebt op je missie

Wij bieden betrouwbaar inzicht in je markt of doelgroep

Belangrijke beleidsbeslissingen of miljoeneninvesteringen worden mede op ons marktonderzoek gebaseerd. Daarom onderbouwen we onze onderzoeken met aanvullende research en kennis uit gedragspsychologie.

Zo krijg je extra vertrouwen om met zekerheid de vervolgstappen in het proces te kunnen zetten.

We maken de resultaten begrijpelijk voor iedereen

Met onze analytische en visuele blik vertalen we een brij aan data naar concrete adviezen, en vertellen we waar je de meeste winst mee gaat behalen.

Met de visuele inzichten kun je alle belanghebbenden snel laten zien wat de kern van het verhaal is en wat jullie te doen staat. Door objectieve inzichten krachtig en inspirerend te presenteren, helpen we jou om het verhaal binnen de organisatie te verspreiden, waardoor je intern verandering makkelijker aan kunt jagen.

We snappen de dynamiek in grote organisaties

Door interim-ervaring bij grote organisaties en bedrijven snappen we hoe dit soort organisaties werken. Vanuit deze ervaring denken we mee over hoe we de inzichten zo goed mogelijk kunnen laten landen.

We begrijpen dat je interne stakeholders hebt die we moeten meenemen in ons verhaal. En we denken mee over kansen die een onderzoek biedt om jouw afdeling of organisatie te profileren.

Winnaar ‘Onderzoeker van het jaar’

In 2016 werd Anke door een vakjury van de MOA (marktonderzoeksassociatie) uitgeroepen tot onderzoeker van het jaar. Uit het juryrapport:

Anke weet toegevoegde waarde te creëren door creatief, innovatief en out of the box te werken, met name als het gaat om het ‘vermarkten’ van de onderzoeksresultaten. Ze doet dit alles met een oorverdovende kalmte en rust: goed luisteren en de juiste vragen stellen. Haar echt andere aanpak, waarbij ze niet alleen zegt als business partner te fungeren, maar dit ook doet, is echt onderscheidend. ”

Werken aan een betere wereld, vanuit het hart

Eigenaar Anke Bergmans:
“Privé was ik al lang bezig met duurzaamheid en klimaat, maar keek ik naar de maatschappij als geheel, dan zag ik een gat: er is veel kennis over hoe het anders moet, maar we krijgen het niet goed voor elkaar om gedrag bij bewoners en consumenten te veranderen. En ook de overheid en in het bedrijfsleven lukt het niet altijd om de juiste keuzes te maken of om doelgroepen in de gewenste richting mee te krijgen.

Om dat te veranderen, ben ik in 2017 Mountainview Research gestart. Met inzichten uit marktonderzoek en gedragspsychologie helpen we klanten om de juiste duurzame keuzes te maken en geven we handvatten om je doelgroep in actie te krijgen voor een duurzamere samenleving. Mountainview Research is mijn manier om de transitie naar een duurzame wereld te versnellen. Want met de juiste inzichten is een wereld te winnen.”

Visie en missie

Visie

Mountainview Research draagt bij aan een snellere transitie naar een duurzame wereld

Missie

We helpen bedrijven en overheden de juiste beslissingen te nemen door hen te voorzien van klant- en marktinzichten. Dit doen we door goed onderzoek te combineren met kennis uit gedragspsychologie, sociologie en markting. Wij willen hét onderzoeksbureau zijn waar klanten naar toe gaan voor hun duurzame klant/markt-vraagstukken.

Diensten


Meer daadkracht en betere keuzes met de juiste inzichten. Wij helpen je met marktonderzoek voor beleidsontwikkeling, communicatie, marketing, en productontwikkeling.

Aangesloten bij

Marktonderzoeksassociatie

Happy Planet Professionals

MVO Nederland