Training Toegepaste Klimaatpsychologie

Loop jij er ook tegenaan dat jouw duurzaamheidsbeleid niet altijd worden opgevolgd. Dat mensen je duurzame product toch niet kopen, terwijl ze wel zeggen dat ze het leuk vinden. Merk je dat bewoners hun gedrag maar mondjesmaat aanpassen? Je weet dat er meer in zit, maar soms voelt het alsof je niet vooruit komt.

Dan is deze training klimaatpsychologie iets voor jou! In deze training leer je begrijpen waarom mensen niet voldoende in actie komen tegen klimaatverandering en het biedt handvatten voor het beïnvloeden van gedrag zodat men wél in actie komt.

Voor wie is deze cursus?

Ben je in je werk bezig met klimaatbeleid, communicatie of campagnes en wil je beter begrijpen hoe consumenten hiermee omgaan? Ben je bijvoorbeeld werkzaam:

 • bij een gemeente of andere overheid op het gebied van duurzaamheidsbeleid of bewonersparticipatie.
 • bij een organisatie met duurzame producten of diensten.
 • als professional in duurzaamheid.

Of gewoon nieuwsgierig naar wat klimaatpsychologie inhoudt? Dan is deze training klimaatpsychologie iets voor jou!

Doel en opzet

Tijdens deze training klimaatpsychologie doorgrond je de psychologie van consumenten en burgers op het gebied van duurzaamheid. Je krijgt een kijkje in hoe ons brein klimaatactie in de weg zit, en hoe je dit kan bijsturen. Uit onderzoek weten we dat consumenten en burgers genoeg kennis hebben over klimaatverandering, maar toch gebeurt er te weinig. Hoe dit komt, leer je in deze training. Zo behandelen we hoe ons oerbrein duurzaam gedrag in de weg en bespreken we hoe je cognitive biases in kunt zetten om mensen wel in actie te krijgen.

De leerdoelen van deze training zijn:

 1. Begrijpen hoe ons brein gedragsverandering voor een duurzamer leven in de weg zit;
 2. Handvatten bieden voor het beïnvloeden van gedrag zodat je mensen wel in actie krijgt.
Waarom deze training?
 • In deze training klimaatpsychologie combineren we theorieën uit klimaatpsychologie, psychologie, sociologie en marketing met 15 jaar ervaring in onderzoek naar consumentengedrag.
 • In een paar uur ben je bijgepraat over de belangrijkste inzichten uit sociale psychologie die invloed hebben op duurzaam gedrag.
 • We zetten theoretische kennis om in praktische handvatten en tips die je meteen kunt toepassen in je werk.
 • We gebruiken voorbeelden van succes-cases waar je van kunt leren.
 • De training biedt een goede mix van theorie en praktijk: in opdrachten ga je met andere professionals brainstormen hoe je de theorie in de praktijk kunt brengen.
 • Training in een kleine groep van maximaal 12 personen zodat er veel tijd is voor interactie.

Waar en wanneer?

Open inschrijving

Je kunt deze training op locatie volgen of via een online sessie. De online training duurt 2 uur, de uitgebreide training op locatie is 1 dagdeel. Na afloop ontvang je het e-book met daarin de theorie en handvatten en tips die je meteen in je werk kunt toepassen.

Eerstvolgende online training Toegepaste Klimaatpsychologie

 • Dinsdag 14 juni 15.00 – 17.00

Als je interesse hebt, laat dan je gegevens achter, dan sturen we je meer informatie inclusief de kosten. Mocht je niet op deze dag kunnen, laat dan ook je gegevens achter, dan informeren we je als de volgende training gepland staat.

Incompany

We bieden deze training ook incompany aan. Interesse? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Bekijk hier de algemene voorwaarden die van toepassing zijn en hier ons privacybeleid.

Heb je interesse? Neem contact met ons op.

Naam(Vereist)
Soort training(Vereist)
Toestemming(Vereist)
Toestemming(Vereist)
Bekijk hier de algemene voorwaarden en het privacybeleid