Een inspirerend verhaal over klimaatpsychologie en consumentengedrag op jouw event

Anke als spreker op jouw event

Mensen meekrijgen in duurzaam gedrag? Dan moet je hun drijfveren en drempels begrijpen en moet je begrijpen hoe ons brein duurzame vooruitgang in de weg kan zitten. Of juist kan versnellen. Anke Bergmans is marktonderzoeker en neemt je mee in het brein van de consument. Want wat wil die eigenlijk?

Een presentatie of workshop klimaatpsychologie daagt bezoekers uit om op een andere manier naar duurzaamheid kijken. Want wat wil de gemiddelde Nederlander eigenlijk? Welke aannames hebben we hierover? En kloppen die wel?

Anke neemt je mee in de belevingswereld van De Consument, De Burger of De Klant. Daarmee leer je begrijpen hoe mensen over duurzaamheid denken en hoe je ze kunt verleiden tot ander, duurzamer gedrag.


“De combinatie van theorie en pakkende praktijkvoorbeelden zorgden ervoor dat ik anders ging denken over mijn werk. Ik gebruik de inzichten nog bijna dagelijks als ik bezig ben met bewonerscommunicatie.”

Deelnemer workshop Dag van ons Water

Ons brein werkt niet zo:

Beeld van https://firstaidforclimate.com/

Eigenaar

Anke Bergmans

Oprichter Mountainview Research

Anke heeft bijna 15 jaar ervaring in onderzoek naar consumentengedrag en duurzaamheid. De kennis die ze opdeed deelt ze graag met anderen om zo bij te dragen aan een duurzamere wereld. Want met de juiste inzichten is nog een wereld te winnen!

Met haar analytische en resultaatgerichte instelling en brede ervaring weet Anke de vertaling te maken van theorie naar praktijk. Daarmee helpt ze cursisten het geleerde toe te passen in hun dagelijkse werk.
06-12059614 | anke@mountainviewresearch.nl

Mogelijkheden

Presentatie op 750-jarig jubileum Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

Met onderwerpen zoals:

  • De publieke opinie over klimaatverandering: wat weten, denken en vinden Nederlanders?
  • Duurzaam denken is nog niet duurzaam doen: de discrepantie tussen kennis, houding en gedrag.
  • Sociale psychologie in een notendop: ons oerbrein en ons rationele brein
  • Cognitive biases: shortcuts in onze hersenen die verandering naar duurzaam leven in de weg zitten en die we kunnen inzetten om mensen in actie te krijgen.

Voor wie

Voor professionals die zich bezighouden met klimaatbeleid, communicatie of campagnes en beter willen begrijpen hoe consumenten hiermee omgaan? Denk aan professionals die werken:

  • bij een gemeente of andere overheid op het gebied van duurzaamheidsbeleid of bewonersparticipatie.
  • bij een organisatie met duurzame producten of diensten of een organisatie die in een transitie zit van verduurzaming.
  • andere professionals in duurzaamheid.