Inzicht en advies voor duurzame vooruitgang

Ik ben een marktonderzoeker in hart en nieren en wil precies weten hoe de vork in de steel zit. Waarom doen mensen bepaalde dingen? Of waarom juist niet? Voor welke groep geldt dat dan? En waar zijn de keuzes die ze maken op gebaseerd? De ‘waarom-fase’ ben ik eigenlijk nooit ontgroeid. Ik ben dol op cijfers en statistieken, maar ook op het observeren van mensen en luisteren naar hoe ze over onderwerpen praten. Maar het leukste van mijn vak vind ik het naar binnen brengen van de stem van de klant. Ik haal veel energie uit de eye-openers die mijn opdrachtgevers krijgen, of juist de bevestiging die ze krijgen dat ze er met hun onderbuikgevoel niet zo ver naast zaten. Doordat ik de feiten inzichtelijk maak en goed onderbouw kan een opdrachtgever met zekerheid de juiste richting kiezen. De concrete inzichten die ik bied, helpen organisaties om snel stappen te zetten.

In 2017 ben ik gestart met Mountainview Research om mijn expertise zoveel mogelijk in te zetten voor een duurzamere wereld. Omdat een groot deel van de oplossing zit in het veranderen van ons eigen handelen, is inzicht in de mens en menselijk gedrag noodzakelijk. Met inzichten uit marktonderzoek en klimaatpsychologie hoop ik de transitie naar een duurzamere wereld te versnellen.

In 2016 werd ik door een vakjury van de MOA (marktonderzoeksassociatie) uitgeroepen tot onderzoeker van het jaar. Lees hier het juryrapport.

 “Anke is een zeer sterke business partner die door haar klanten op handen wordt gedragen.”

Juryrapport Marktonderzoeker van het jaar

Mijn kwaliteiten

Ik denk echt mee over wat de organisatie nodig heeft en weet hoe ik klanten verder kan helpen

Doelgericht

Strategisch

Creatief

Veelzijdig

Aangesloten bij

Marktonderzoeksassociatie

Happy Planet Professionals

MVO Nederland

Diensten

Marktonderzoek

Kwantitatief en kwalitatief onderzoek naar kennis, houding en gedrag over duurzaamheid.

Inzicht en advies

Strategisch advies over duurzaamheid op basis van organisatie-, markt- en klantinzichten

Marktverkenning

Inzicht in de markt waar je met je duurzame dienst of duurzaam product wilt slagen

Blog

Anke Bergmans
Tel: 06 1205 9614
anke@mountainviewresearch.nl